24 Ekim 2012 Çarşamba

BUGÜN BAYRAM



Bugün Bayram. Bütün semavi dinler, iyiliği, dostluğu, kardeşliği, dayanışmayı öğütler. İşte bugün kutlamaya başladığımız Kurban Bayramı da, kırgınlıkların unutulduğu küslerin barıştığı, dayanışmanın en üst noktada olması gereken  günlerdendir
Ama maalesef ülkemizde kırgınlıkların, ayrılıkların, düşmanlığın körüklendiği bir  dönem yaşıyoruz.
Bu ülkenin Atatürkçüleri, aydınları, gazetecileri zindanlarda, sevdiklerinden, yakınlarında uzakta bugünleri yaşayacaklar.
Bütün dinler adil olmayı  öğütlerler.
Haksız ve hukuksuz olarak, kamu vicdanını kanatan kararlar sonrasında, Silivri, Hasdal, Metris zindanlarında çürümeye terk edilmiş aydınlarımızın Kurban Bayramlarını kutluyorum.
Atatürk’e, İsmet Paşa’ya katil diyen, biz ulusalcılara “geri zekalı” demek cesaretini gösteren onursuzlara bile iyi bayramlar diliyorum.
Tüm halkımızın Kurban Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.
Bu dört günün sonunda kutlamak istediğimiz ama, siyasi iktidarın bir halk tepkisinden korktuğu için kutlamamızı engellemeye çalıştığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı da en içten  duygularımla kutluyorum.
Bu 29 Ekim büyük bir şans eseri Kurban Bayramının bitimine geldi.Böylelikle de 29 Ekim’i halkın kutlamasından korkanlara bir şeyi hatırlatma imkânını da bize verdi.
Bu 29 Ekimi bize sağlayanlar Cumhuriyeti bize armağan etmeselerdi, yasakçılar  Kurban Bayramını elbette kutlayabilirlerdi de ama hangi devletin ikinci sınıf tebaası olarak kutlayacakları bilinmezdi.
Ama tabii bunu anlayabilmek, algılayabilmek ortaçağın karanlıklarından kurtulmuş işleyen bir beyin gerektirir.
O beyne sahip olanlar zaten bunun idraki içindeler.
         Bütün bu duygularla halkımızın  gerek  Kurban Bayramını ve gerekse 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.
Bu vesile ile bize bağımsız, özgür bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak yaşama fırsatını bize veren başta ulu önder Büyük Atatürk ve onun tüm silah ve mücadele arkadaşlarının aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.
Selamlar olsun zindanlarda fizik yalnızlığa terk edilmiş ama milletin kalplerinde yer bulan aydınlara.