28 Aralık 2015 Pazartesi

NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ KEMAL BEY?


HDP kurucularından Kadir Akın, partisinin programının  Birinci Dünya Savaşı döneminde emperyalistlerin taşeron olarak kullandıkları Ermeni Taşnaksutyun partisiyle aynı olduğunu söyledi.
Bu söyleme parti yöneticilerinden de bir itiraz gelmediğine göre demek ki onlarda bu görüşü paylaşıyorlar.
19. yüzyılın sonları, 20. Yüzyılın başlarında  emperyalist  güçler o dönemde hedeflerine ulaşmak, boğazın hasta adamı Osmanlıyı parçalayıp yutmak  için kullanmış oldukları milletlerden biri de, bir dönemin teba-i sadıkası diye nitelenen Ermeni Milleti olmuştur.
Bugünde Ortadoğu’nun haritasını yeniden çizmek isteyen BOP’un büyük patronları şimdi de Ermenilerin yerine  PKK’yı kullanıyorlar.
Kadir Akın’ın partisinin programıyla aynı olduğunu söylediği Taşnaksutyun’un ilk kuruluşunda amacı, Tifliste bulunan Genç Ermenistan, Armenekanlar ve Hıncak gibi komiteleri birleştirmek, Türkiye’ye çeteler sokmak, Türkiye’de yaşayan Ermenileri silahlandırmak, köylülere silah kullanmasını öğretmek, savunma örgütü yaratmak bu hazırlıklardan sonra, Kürtleri de yanlarına alarak genel isyanlar çıkarmaktı.
Bu eylemler bugün Güneydoğu Anadolu’da yaşadıklarımızın hemen hemen aynısı. Yani yaşadıklarımız, eski filmin değişik aktörlerle yeni uyarlaması.
Güneydoğu Anadolu’da şehirler bölünmüş, devlete karşı silahlı  isyan başlamış, hendekler kazılmış, Demokratik Toplum Kongresi Diyarbakır’da “Demokratik Özerklik” ilan belgesi açıklamış ama  bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne düşündüğünü bilen ve duyan yok.
Gençlik kollarından bir genç çıkıp, hiçbir benzerliği olmayan ve hatta HDP tarafından desteklenmeyen “Gezi Parkı Olayları” ile bugün Güneydoğu Anadolu’da yaşananları aynı kefeye koyup, “O gün Gezi Parkında nasıl omuz omuza durduksa, bugünde hendeklerin arkasında omuz omuza durmalıyız” diyebilmiş, Parti yönetiminden buna bir tepki gelmemiştir.
Kurultay’a az bir zaman kala, ülke süratle bölünmeye giderken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu konuda ne düşündüğünü bilen yok, zira partinin bu hayati konularda net bir duruşu yok.
Bu parti devletin kuran partidir. O nedenle oy hesaplarının ötesinde devletin ülkesiyle milletiyle bölünmez bütünlüğünü herkese ve her şeye rağmen savunmak zorundadır.
Cumhuriyet Halk Partisi, ABD böyle istiyor diye ülkenin bölünmesine sessiz kalamaz.
Amerikalılar istiyor diye Atatürk unutturulamaz, toplum hafızasında silinemez. Atatürk’e ağzından salyalar akarak küfreden bir adam kadın kontenjanından seçtirip genel başkan yardımcısı yapılamaz.
Atatürk’ün resmini odasında asılı bulunduğu yerden indiren “hainin” kim olduğu gizlenmemelidir..
Kemal bey:
1-Demokratik Toplum Kongresinin özerklik ilanı hakkında ne düşünüyorsunuz?
2-PKK terör örgütü mensuplarıyla hendeklerin, barikatların arkasında onlarla omuz omuza durmaktan mı yanasınız?
3-İktidar olursanız çatışma bölgesindeki insanlara, gençlere ne vaat ediyorsunuz, toplumsal kalkınmadan ne anlıyorsunuz?
3-Atatürk’ün resmini duvardan indiren, sizin bu partiye paraşütle getirdiğiniz söylenen milletvekilin kim olduğunu açıklayıp, hakkında disiplin işlemi başlatmayı mı, yoksa bu şahsı gizleyip korumayı mı düşünüyorsunuz?
Bu şahsı korursanız aynı düşüncede olduğunuz kanaati toplumda egemen olacaktır.  
4-Atatürk’e “kefere” diye küfreden kişiyle aynı kanıda mısınız?
Bu konularda ne düşündüğünüzü açıklamak, Konuşmak zorundasınız. Bazı olayları susarak, nasıl olsa bir müddet sonra unutulur diye geçiştiremezsiniz.
Bir ülkede demokrasinin yaşayabilmesi için umut veren muhalefet partilerine ihtiyaç vardır. Artık halk sizden umudunu kesiyor, sizinle bu işin olmayacağı düşüncesi yaygınlaşıyor.
Yaklaşan kurultayı kazanabilirsiniz; hatta kazanacaksınız da, ama bu geniş kitlelerin siz bakışını değiştirmeyeceği gibi, kifayetsiz muhalefet olarak  AKP’ye dolaylı destek olmaya devam edeceksiniz.
Siz önemli değilsiniz, ama demokrasi çok önemli.
Bu konularda konuşmadığınız sürece, bu olayların gerçek sorumlusu olan, PKK kentlere silah yığarken buna sessiz kalan ve bu nedenle her şehidin kanı ellerinde olan, Atatürk’ü toplum hafızasından silmeye çalışan AKP’yi dolaylı olarak desteklemiş oluyorsunuz.