1 Mart 2015 Pazar

YALAKA


Son yıllarda önce Türkiye  sonra da CHP üstüne oyunlar oynanıyor, algı operasyonları yapılıyor.
Kimi elde edilmiş bilim adamları, gazeteciler, liboşlar kullanılarak Türkiye ve Türkler üstüne “biz neymişiz” dedirtecek, bilimselliği olmayan dedikoduya dayalı birlik ve beraberliğimizi bozacak propagandalar yapılıyor.
Bu 1915 Sözde Ermeni Soykırımından başlıyor, “Dersim Olayları” ile devam ediyor.
Türkler hep kötü, Türkleri arkadan vuran herkes iyi.
Gel bunları bir bilimsel inceleyelim dediğin zaman “Olmaz, O Resmi Tarih Olur”  bir asır evvel, seksen sene evvel yaşanmış olaylar sözde tanık anlatımları ile  dile getirildiği zaman gerçek tarih oluyor.
Türkler ve Türkiye üstüne bu algı operasyonu yapılırken, CHP’nin bundan nasibini almaması mümkün mü?
Elbette nasibini alacak, tek parti devri; yık o zaman  bütün suçu Atatürk’ün ve onunla birlikte bu devleti kuranların üstüne, ama bunu yaparken de tepki almamak için açıkça Atatürk dememeye özen göster, ama ima yoluyla üstü kapalı Atatürk’e İsmet Paşaya saldır.
Sabahattin Ali’yi de Devlet öldürdü de, Dersim isyanı da bir karakol Çavuşunun, muhtarın karısının ırzına geçmesiyle başladı de. Mahalle varı, dedikodu kıvamında konuşmak serbest, at ata bildiğin kadar.
Buna algı operasyonu diyorlar.
Bunun için önce bu iş için devşirilmiş, çeşitli yöntemlerle elde edilmiş bilim adamları, gazeteciler, siyasetçiler kullanılıyorlar, bunlar kendilerine verilen görevi yapıyorlar.
Şimdi bir de bugünlerde yarı cahil, yalakalığa soyunmuş, Milletvekili adayları çıkıyor ortaya.
Genel başkanları biz 1930’ların CHP’si değiliz, Sabahattin Ali’yi de CHP öldürttü  dedi ya, başla aynı şeyleri söylemeye göze girersin belki, hiç bundan evvel bu konuda konuşmuş muydun? Bu konuda bir fikrin var mı?
Hiç düşündün mü? Sabahattin Ali’yi Devlet niye öldürtsün?
O devrin siyasi iktidarı kendisini eleştirileriyle rahatsız eden, mizah dergileri yüzünden öldürttü dedikodusu yapılır.
Bunun tutarlı bir mantığı yok, zira o dergileri çıkartanın Aziz Nesin olduğunu bilmeyen mi var?
Niye Sabahattin Ali’yi öldürtsün ki; öldürtecek olsa Aziz Nesin’i öldürtür.
Öldüren kim?
Ordudan atılmış  eski tabiriyle gedikli şimdiki tabiriyle bir astsubay. Ordudan atılma nedeni hırsızlık.
Adam yakalanmış, olayın para için olduğu yargılama sonunda ortaya çıkmış.
Hani o  faşist olmakla, katliamcı olmakla suçladığınız CHP, tek parti devrinde  bir adamı gizlice öldürtse, yakalatır mı?
CHP tarihi ile yüzleşmeliymiş.
Breh Breh Breh
CHP’nin tarihinde utanılacak hiçbir şey yok. CHP’nin tarihinde Kurtuluş Savaşı var,Lozan Var, Aydınlanma Devrimi var, Millileştirilen Demiryolları var, o devre göre yapılabilecek en büyük sanayi hamlesi var, ekonomik büyüme var, yabancıların tahrikiyle çıkartılan Kürt ayaklanmalarına karşın genç Cumhuriyeti koruma refleksiyle doğu ve Güneydoğu isyanlarını bastırıp, tek mermi atmadan diplomatik bir zaferle Hatay’ı anavatana bağlamak var. Bu ülkeye, çok partili siyasi hayatı getirmek,Cumhuriyeti, demokrasiyi, demokrasinin olmazsa olmazı laikliği  getirmek var, bunlarla mı yüzleşeceksin?
Hadi yüzleşelim.
Genç Türkiye Cumhuriyeti dış sorunlarla boğuşurken yabancı uşaklarının çıkarttığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da çıkmış bütün isyanlarını bastırdığı için mi CHP tarihi ile yüzleşecek.
Sabahattin Ali’yi CHP öldürttü, tarihimizle yüzleşelim, demenin  tek sebebi var, aday adayısın ya ABD’ye hizmet sunan birilerine yaranmak için, Genel Başkanı’nın söylediklerini papağan gibi tekrar ediyorsun.
Aslında farkında bile değilsin, Türkiye’den KEMALİZM SİLİNMEDEN Türkiye ABD’nin  istediği  ortak olamaz da  ondan. Bu benim yorumum, söylemim değil, Amerikalı görevlilerin raporlarında var.
Bunun içinde algı operasyonlarında elde edilmişlerin dışında senin gibi yarı cahilleri de kullanırlar.
Sen bunları hiç bilmezsin, son on yılda okuduğun on tane kitabın adını versene, veremezsin, okumazsın ki yalaka. Okumadığın içinde bilmezsin/bilemezsin.
Eskiden padişahların dalkavukları  olurdu, şimdi parti genel başkanlarına aynı hizmeti sunan, senin gibi  yalakaları var.