11 Mart 2015 Çarşamba

CHP AKP’NİN OYUNUNA GELDİ


Geçtiğimiz günlerde PKK’yı yasallaştırmak için AKP tarafından  yeni bir adım atıldı.
Hem de bu adım CHP kullanılarak yapıldı.
MİT’in içinde bir grubun, CHP’yi kapattırmak için bir oyun tezgahladığı yalanı ortaya atıldı; bu haber kamuoyunda alıcı bulmadı, daha doğrusu AKP’nin istediği yankıyı bulmadı.
İmdada Kemal Kılıçdaroğlu yetişti, “şüyuu vukuundan beterdir” dercesine, MİT içinde bu tezgahı kuranları  isim isim bildiğini ama şimdi değil zamanı geldiği zaman açıklayacağını, bu bilgiyi kendisine bir grup “vatanseverin” verdiğini söyleyerek, bu “yalan haberin” daha geniş kitlelere  ulaşmasına sebep oldu.
Kemal Beyin yakınında bulunan bazı kişiler CHP’nin kapatılmasını isteyebilirler, hatta bunu ellerini ovuşturarak da bekleye bilirler.
CHP’yi kapattırmaya ne onların ve ne de başkalarının  gücü yetmez. CHP  herhangi bir şekilde kapatıldıktan sonra yok olan siyasi partilere benzemez.
12 Eylül askeri rejimi kapattı, ama gene açıldı ve şimdiki Parti yönetimine rağmen dimdik ayakta.
MİT içinde böyle bir oyunun tezgahlandığına,ha doğrusu başında AKP’li olduğu tescilli bir bürokrat bulunmasına rağmen  de inanmıyorum.
 Ama AKP,  Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisizliğinden veya bilerek sağladığı örtülü destekten de istifade ederek, bugüne kadar sadece muhatap olarak kabul edip meşrulaştırdığı PKK’yı, şimdi de yasallaştırma  yolunda önemli bir adım  atmış oldu. 
Bir propaganda tekniği olan “yalan haber yayma” yönteminin farkında olmayanlar veya elde edilmek istenen sonuca örtülü destek vermek isteyenler, yalan haber de ileri sürülen  olay gerçekmiş gibi onu sahiplenirler.
Aynen Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi.
AKP bir anda, hiçbir neden yok iken “Parti Kapatmayı” daha açık bir ifadeyle PKK’yı yasallaştıracak bir anayasa değişikliğini gündeme getirse, bunu halka izah edemezdi.
Bunun için “GERÇEK DIŞI” CHP kapatılacak haberini yayarak, CHP yetkililerinin bilerek veya bilmeyerek bunun üstüne atlamasını sağladılar ve böylece kamuoyuna mal ettiler.
Kılıçdaroğlu bu haberi sahiplenip konuşur konuşmaz da ellerinde hazır bekleyen, 2010 Anayasa değişikliğinde Meclis tarafından reddedilen maddeyi aynen Meclise taşıdılar ve süratle de Anayasa Komisyonun gündemine aldırdılar.
CHP’nin kapatılması gibi bir oyunun, bir olayın varlığına  inanmadığım için, bunun PKK’yı yasallaştırmanın önünü açacak bir oyun olarak görüyorum.
Bir an için böyle bir olayın var olduğunu düşünelim, o zaman  Kılıçdaroğlunun yapması gereken bu isimleri, hemen hiç geciktirmeden açıklayarak, olayın üstüne yürümek olurdu, bunu kendisine saklayamazdı.
Hatta CHP’ye gönül ve oy veren insanları demokratik tepkilerini göstermek için  sokağa dökmesi gerekirdi.
Ama bu yola gidilmediği gibi, CHP üst yönetiminde bulunan bazı kişilerin bugüne kadar ki söylem  ve davranışları nedeniyle, doksan yıllık bu parti  PKK’nın yasallaştırılmasına örtülü bir şekilde payanda mı oluyor, sorusunu akla   getirdi.
AKP, “parti kapatma davası açılmasında son kararı verme  yetkisini Meclise verelim” diye ortaya çıkınca,  “CHP kapatılacak” haberinin asıl  amacının  PKK’yi yasallaştırmanın yolunda CHP’nin örtülü desteğini sağlamak olduğu anlaşılmıştır.
Yalan haber yaymanın,  istenen bir sonucu elde etmek için bir yöntem olduğunu, CHP yöneticileri hariç biraz, okur yazar olan  herkes biliyor.Zira bu çok eski tarihlerden beri gerek savaş alanlarında ve gerekse siyasette uygulanan bir yöntemdir.
Bir grup iyi niyetli CHP’liler, partilerin tutumunu savunabilirler, ama bir şeyi gözden kaçırmamak lazım, oda AKP ve HDP’nin meclisteki sandalye sayısı bu anayasa değişikliğini yapmaya yetmektedir.
Bu nedenle ortada hiçbir neden yokken böyle bir anayasa değişikliğini gündeme getiremezlerdi, ağırlıklı olarak CHP’yi kullanarak bunu TBMM gündemine getirip PKK’yı yasallaştırıyorlar, yani CHP, AKP’nin oyununa geldi.