2 Aralık 2012 Pazar

BİZİ APTAL YERİNE KOYMAYIN



Türk yetkililerin açıklamalarına bakınca, aptal yerine konmaktan çok rahatsız oluyorum.
Ülkemize yerleştirilecek olan patroit füzeleri güya Türkiye’yi koruyacağı gibi Avrupayı da koruyacakmış.
Neresinden bakarsanız bakın çocukça bir kandırma, insan bilgisi ve zekasıyla alay etmek.
Bir dostum bilgi notu göndermiş, İran’ın elinde menzili 2000 kilometreyi aşan füze yok.
Bu ne demek?
Şu demek.
İran füze rampalarını  Türkiye hududuna kadar getirip füzeleri fırlatsa. Balkanlara ya ulaşır ya ulaşmaz.
Hadi ulaşabilir var sayalım. İnsan biraz mantıklı olur, İran’ın herhangi bir Balkan ülkesiyle en küçük bir sorunu yok ki onlara niye füze fırlatsın.
Şimdiki İran yönetimini beğenirsin beğenmezsin, ama iki bin yıllık devlet geleneği olan İranlı yöneticiler Avrupa ya füze atıp durup dururken onların düşmanlığını üstüne çeker mi?
Böyle bir durumda Avrupa’nın silah gücünün kendisinde taş taş üstünde bırakmayacağını bilmez mi?
İşte bu basit nedenlerden dolayı, hem Küreciğe kurulan radar sistemi ve hem de önleyici füzelerin buraya yerleştirmesinin sebebi sadece İsrail’i korumaktır.
Tabii, Tayyip bey ve onun derinliği kendinden menkul, hayalperest  Düş İşleri  Bakanı da aslında olayın gerçeğinin bu olduğunu bilirler de, bunu Milletimize anlatamazlar.
Zira; öyle üst perdeden atıp “one minute”, “sen çocuk öldürmeyi iyi bilirsin” dedikten sonra, şimdi çıkıp da Türk halkına nasıl bu radar ve önleyici füzelerin Türk halkının canı pahasına İsrail’i korumak için kurulduğunu anlatsınlar.
Başka anlatacak adam da kalmadı, Ana Muhalefet Partisi, İngiliz Ajanı Seyit Rıza ve biri hariç arkadaşlarının itibarını iade etmekle meşguller, böyle konular kendileri için önemsiz olduğundan bunlarla uğraşmazlar zaten.
Halkımız da henüz hangi ilimize yerleştirileceği bilinmeyen bu füzelerin, görevinin ülkemizi korumak olduğunu zanneder.
Hepimizin bilmesi ve görmesi gereken gerçek, Acemlerin İsrail’e karşı ilk hamleyi yapıp saldırmak gibi bir niyeti yok ve  zaten de olamaz.
Baksanıza Filistin ile ilgili BM oylamasından sonra Almanya  da İsrail’in arkasında olduğunu açıkladı.
Bütün bu gerçekler ortadayken, batının bütün acımasızlığıyla darmadağın edilecek bir İran’ın, İsrail’e karşı ilk saldırıyı yapması düşünülebilinir mi?
Bu yerleştirilen radar ve koruyucu füzeler, İsrail’in İran’ı vurmasından sonra, İran’ın kendini savunmak için İsrail’e karşılık vermesini engellemeye yöneliktir.
Yani bir başka anlatımla, İran bu radar ve önleyici füzeler sistemi sayesinde  İsrail’e karşı mahkum durumdadır.
Aslında dikkatle izlenmesi gereken bir başka konu daha var. ABD ve Hollanda ile beraber bize Patroit füzeleri verecek Almanya, bu füzelerin verilip verilmemesi konusunu gelecek ay Alman Parlamentosu Bundestang’da görüşeceklermiş.
Hani o benzemeye çalıştığımız aslan Alman Sosyal Demokratlar ve Yeşiller de buna şimdiden desteklerini açıklamışlar.
İnsanın aklına hemen, bu aslan Alman Sosyal Demokratlar ve Yeşiller değil miydi, bağış yoluyla bize verilen Doğu Alman postalları ve miğferlerinin Güneydoğu Anadolu’da kullanılmasına karşı çıkanlar, sorusu geliyor.
Demek ki asıl amaç, Türkiye’yi falan korumak değil, İran füzeleri’nin Almanya’yı Hollanda’yı  vurması da mümkün olmadığına göre bir başka devleti, yani  İsrail’i korumaktır.
Gönderen ülkenin Parlamentosu füzelerin gönderilmesini tartışacak oylayacak, aslan Sosyal demokratların desteğiyle de geçecek, peki siz, buraya yerleştirilecek patroit füzeleri ve onu kullanacak yabancı askeri personelin buraya gelmesi konusunun da TBMM görüşme yapıldığını duydunuz mu?
  Birde hafızanızı zorlayın, ya da gazete arşivlerine girip bir bakın ulusalcılık elbirliği ile itibarsızlaştırmaya çalışılmadan evvel 1991 de ve 2003 de ne olmuştu.
Bu ülkeyi yönetenler ve yönetmeye talip olduğunu söyleyenler, lütfen Türk halkını aptal yerine koymayın, onlara gerçekleri anlatın