3 Eylül 2014 Çarşamba

BİZDE BİAT KÜLTÜRÜ YOKTUR

     
Kemal bey, kurultaydan sonra, "partinin yetkili organlarının aldığı kararların aleyhine açıklamalar yapanlara acımayacağım" demiş
Bu söylem, demokrasiyi içine sindirmiş bir insanın söylemi olamaz.
İstediğiniz, özlemini duyduğunuz partili, görmeyen, duymayan, konuşmayan insan topluluğu mudur?
Bu benim söylediğim herşey en doğrudur hastalığıdır. Korku imparatorluğunu yıkacağım diye koltuğuna oturduğunuz Deniz Baykal’ın ağzından,  böyle bir tehdit cümlesinin çıktığını hiç duydunuz mu?
Kemal Bey siz, partinin yetkili organlarında, içeriğini bilmediğiniz bir açılım politikasına destek vereceksiniz, bizler bunu eleştirmeyeceğiz,  öyle mi?
Siz partinin yetkili organlarında, “Partiyi Vakıf yapalım” diyen 10 Aralık hareketi mensuplarıyla Altı Ok’u yeniden yorumluyoruz diye partiyi köklerinden saptıracaksınız, bizler de buna sessiz kalacağız; öyle mi?
 Sayın Kılıçdaroğlu, bu sizin CHP tabanını hiç tanımadığınızı gösteriyor.
Bizler kapıkulu değiliz. Bugüne kadar da hiç olmadık.
Açın okuyun  o faşist olmakla suçladığınız 1930’ların CHP grup toplantılarını. Parti yönetimlerinin nasıl, en sert şekilde eleştirildiğini görürsünüz.
O tarihte bile, bu en sert,  en acımasız eleştiriler karşısında sizin sarf ettiğiniz cümleye benzer bir cümle o tarihteki lider kadroların ağzından çıkmamıştır.
Hani siz “Korku imparatorluğunu” yıkmak için gelmiştiniz? Tehdit ederek bizleri mi korkutacaksınız?
Biz Allahtan başka kimseden korkmayız.
Sinirli haliniz korumalarınıza da yansımış, size soru soran gazetecileri tekmelemeye başlamışlar.
Hani özgür basındı? Sorulan soruya tahammül edemiyorsunuz.
Soruya tahammül edemediğinize göre, eleştirilere tahammül etmenizi beklemek hayalperestlik olur.
Bu partinin üyesinin uyması gereken tek şey Kurultay’dan geçmiş tüzük ve programına bağlı olmaktır.
Bakın o Kurultay’dan geçmiş programın tarihsel kaynağı ve gücü, Ulusal Bağımsızlık Mücadelesinin  birikimleri ve Atatürk devrimleri ile bu eşsiz sürecin felsefesi ve ahlaki değerlerinin özünü oluşturan Altı Ok ilkeleri, bir bütün olarak gerçek CHP lilerin kimliğini oluşturur.
Biz onun için tehditlerden yılmayız.
Zira; bağımsızlık bizlerin şiarıdır.
Altı Ok’u yeniden yorumluyoruz derken,  çağdaşlaşma hedefinden vaz geçerseniz ne yapacağız?.
Başbakan’ın orta çağ özlemi kokan açıklamasına tek kelimeyle karşı çıkmadınız.
Laikliğin belirleyici olmadığı yeni bir rejim mi arıyorsunuz?
Cumhuriyet gücünü, oluşturduğu ulusun insanlarının  eşitliğinden alır.
Siz bir etnik kökeni, kökenler arasında tercih ve ayırım sebebi yapar herkesten daha üstün konuma getirecek bir söylemi benimserseniz, biz buna sessiz mi kalacağız?
Siz, Lozan Antlaşmasına aykırı olarak, bu ülkede yeni azınlıklar yaratılmasına hoş görüyle bakarsanız, bu yöndeki hükümet politikalarına destek kararı alırsanız, biz buna sesiz mi kalacağız?
Siz sırf düşmanımın düşmanı dostumdur diyerek, bu ülkenin aydınlarını, gazetecilerini, askerlerini hapseden zihniyete destek veriyorsunuz diye bizim buna sessiz kalmamızı mı bekliyorsunuz?
"Partinin yetkili organlarının aldığı kararların aleyhine açıklamalar yapanlara acımayacağım” şeklindeki açıklamanız, en az “sandığa tıpış tıpış gideceksiniz” sözünüz kadar sakil.
Kemal Bey, yanlış bir karar aldığınıza inandığımız zaman, sizi hangi mekanizmayı çalıştırarak eleştireceğiz, iadeli taahhütlü mektup mu yazacağız.
Ruh dünyanızda Atatürkçülerden nefret ediyor olabilirsiniz, nitekim genç prenslerinizden biriside sizden bulduğu cesaretle “Bütün Kemalistleri CHP’den kovacağız” diyebilmektedir.
Ama unutmayın ki Atatürkçüler bu partinin ana gövdesidir, eğer sizi rahatsız ediyorsak, üzgünüm  daha çok rahatsız olacaksınız.
Kemal Bey, bir noktayı size hatırlatmama izin verin.
Bu tehdit ettiğiniz milyonlar, bir başka ülkenin istihbarat birimlerinin kadrolu elemanları değillerdir.
Bu nedenle de korkacakları bir şey olamaz.
Kemal Bey, bizde biat kültürü yoktur, biz hiç kapıkulu olmadık.