22 Şubat 2019 Cuma

BU KADAR YANLIŞLIK HATA OLAMAZ.



CNN Türk muhabiri Ünal Kaya’nın aktardığına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye meclis üyeliklerinde, bazı isimlerin akrabalarının listelere yazıldığına ilişkin bilgiler edinince  listelerde genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve il başkanlarının herhangi bir akrabasının olup olmadığının incelenmesi yönünde talimat vermiş.
Böyle isimlerin tespiti halinde bu kişilerin istifasını isteyecek ve liyakate dayalı isimler listelerde yer bulacakmış.
Sayın Kılıçdaroğlu bu açıklama kulağa hoş geliyor ama bana çok inandırıcı gelmedi. Örneğin Ankara Çankaya kontenjan 2. veya  3. Sıra  Belediye Meclis üyesi adayının  sizinle veya çok yakınınız birisi ile akrabalık bağı var mı?
Eğer var ise her halde uygulamaya oradan başlayacaksınızdır. Ancak böyle biri listeye yazılmışsa sizin bundan haberiniz olmaması mümkün müdür? 
Hakikaten böyle bir aday var ise onun da istifası istenecek mi?
Ataşehir Belediye Başkan adayının eşi milletvekili ve aynı zamanda Merkez Yönetim Kurulu üyeniz değil mi?  Bu akraba kayırmacılığı yasağı, sizin hısımlarınız hariç diğer  Belediye Meclisi üyeleri için mi geçerli? Belediye Başkanları için söz konusu değil mi?
Önce atadığınız son dakikada değiştirdiğiniz belediye başkan adayları liyakatsiz oldukları için mi değiştirildiler. Eğer böyle ise, bu liyakatsiz adayları zamanında nasıl atadınız?
Burada evvela ilan edip sonra değiştirdiğiniz insanları hangi nedenle görevden alındıkları hakkında bir açıklama yapılmaz ise bu insanlar şaibe altında kalmayacaklar mıdır? Örneğin İzmir Buca Belediye Başkanlığı için önce bir isim açıkladınız, sonra hiçbir gerekçe göstermeden onu aldınız, yerine bir mesai arkadaşınızın Avukatını atadınız; gelişen tepkilerden sonra şimdi de o şahsı da istifa ettirmeye çalışıyorsunuz.
Bu Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiç yakışmayan bir tutum.
Örneğin Ataşehir ve Maltepe Belediye Başkanları liyakatleri nedeniyle mi tarafınızdan seçildiler, yoksa sizi buna zorlayan başka nedenler mi vardı?
Örneğin Ataşehir Belediye Başkanı  kendisi ile ilgili görevden alma işleminin iptali hakkında ya da bu görevden alma işlemini gerçekleştiren kişi hakkında kişilik hakları ihlal edildiğinden bahisle dava açabildi mi? 
Açamadı.
O zaman neye dayanarak bu şahsı tekrar belediye başkan adayı yaptınız ki Merkez Yürütme Kurulunda bu şahsın adaylığı üstüne büyük tartışmaların yaşandığı söyleniyor.
Liyakat sahibi olduğu için mi bu şahsı tekrar belediye başkan adayı olarak atadınız, yoksa bizim bilemediğimiz sizce malum  başka bazı etkenler mi vardı?
Ayrıca, sizin iktidar tarafından görevden alınan belediye başkanlarınız kendilerini görevden alan iradeyle yargıda hesaplaşmadıkları sürece, siz görevden alınan AKP’li Ankara ve İstanbul Belediye Başkanları için niye hesap sorulmadığını dile getirebilirimsiniz.
Maltepe Belediye Başkan adayınıza parti tabanında büyük tepki olduğu; partililerin  İstanbul’dan Ankara’ya yürümeye başladıkları söyleniyor. O şahsın da istifasını isteyecek misiniz?
Pek zannetmiyorum, zira o kişinin zaman zaman çizmeyi aşarak tehditler savurduğu söyleniyor. Tabii buna ihtimal vermiyorum, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı bir partili tarafından tehdit edilemez, edilmemelidir.
Genel Başkan olduğunuz günden bu tarafa yaptığınız hatalar bir tarafa ama şu son yerel yönetim adaylarını belirlerken ki tutumunuz hepsinin üstüne tuz biber ekti.
Bu kadar yanlışlık hata ile yapılamaz. Tahmin ediyorum bunu bilerek ve isteyerek yapıyorsunuz. Evvela partiyi köklerinden kopardınız, öyle bir kopardınız ki; bölücü severler, AKP yanlıları   “Artık Cumhuriyet Halk Partisinin değiştiğini, ulusalcılıktan vaz geçtiğini” söyleyebilmekteler.
Bu sizi memnun edebilir ama partiye gönül vermiş milyonları çok üzüyor.