1 Şubat 2016 Pazartesi

CHP ESKİ MİLLETVEKİLLERİNİN BİLDİRİSİ….


Atatürk posterini bir Milletvekilinin meclisteki odasının duvarından indirmesi,  bu kadar basit bir krizi bile yönetemeyen Kılıçdaroğlu sayesinde ülkenin yaşadığı onca felaketin önüne geçti.
Bir kısım megaloman, ruh hallerine uygun bir şekilde “Ne olmuş benim evimde ve çalışma odamda Atatürk resmi yok, ne var bunda dedi.
Bir başka grup bu olayı, daha doğrusu Atatürk’ü itibarsızlaştırıp, Cumhuriyetten rövanş almak için, CHP içindeki bu tartışmayı “tatava” olarak nitelendirdi.
Atatürk resmi bunlar  için bir anlam ifade etmeyebilir, ama gerçek CHP’liler ve Cumhuriyetle sorunu olmayan tüm yurttaşlarımız için onun bir anlamı vardır.
Bu olayın faili ortaya çıkartılıncaya kadar biz bu işin peşini bırakmayacağız. İndirilen resim ne Şeyh Sait’in resmidir, ne de seyit Rıza’nın, devletin kurucusunun resmidir.
Kılıçdaroğlu, bu basit olayı çözme yeteneğine sahip olsaydı, bugünlerde Tayyip Erdoğan’ın yanlış dış politikası nedeniyle Ortadoğu’da nasıl emperyalist oyunun bir parçası haline geldiğimiz tartışıyor olacaktık.
Güneydoğu’da açılım kepazeliği sırasında şehirlere yapılan silah yığınağını ve bunun neden olduğu şehitleri tartışıyor olacaktık.
Kılıçdaroğlu sayesinde AKP’nin istediği oluyor ve gündemden bu konular çıkıyor. 
CHP  Milletvekili olarak parlamentoda  görev yapmış bazı milletvekilleri “İndirilen Atatürk Resmi “ ile ilgili olarak bir bildiri yayınladılar.
“ Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve CHP nin kurucu başkanıdır.
CHP, Milli Mücadeleyi yürüten   anti-emperyalist  Kuvayı Milliye  örgütü,Anadolu ve  Rumeli  Müdafai  Hukuk  Cemiyetinin devamıdır. Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşundan sonra,  bağımsız,laik ve çağdaş bir toplum yaratılması için verilen savaşta,aydınlanma devrimlerinin uygulanmasında CHP öncü görevler üstlenmiştir. Bu  büyük toplumsal dönüşüm süreci  CHP nin en onurlu dönemidir.
Bir milletvekili Meclisteki odasından Atatürk’ün resmini indiriyorsa,o kişi CHP li olamaz.O kişi aslında aydınlanma devrimlerine karşı çıkıyor demektir ki,CHP de yeri yoktur.
Bir süredir, bir CHP milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği hakkında haberler gazetelerde yer almaktadır. CHP Genel Başkanı için bu olayı açıklığa kavuşturmak on dakikalık bir iştir.  Ne yazık ki, bu konu  adeta bilinçli olarak uzatılmakta, zamana yayılıp unutturulmak istenmektedir. Şimdi de, konuyu incelemek üzere bir komisyon kurulduğu haberi basında yer almıştır.
Halk arasında “bir konuyu örtmek istersen komisyona havale et” diye bilinen bir söylem vardır.
Biz eski CHP milletvekilleri olarak bu konuyu  unutturmayacağız. Bu konuyu titizlikle izleyeceğiz.
Sayın Genel Başkan, konu artık sizin sorumluluğunuz altına girmiştir.En kısa sürede bu konunun açıklığa kavuşturulacağına inanıyoruz ve açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz .Bu konuda tarihi sorumluluk altına olduğunuzu içtenlikle    belirtmek isteriz.”
Mustafa Kemal Palaoğlu (TBMM Eski Başkan Vekili)Orhan Birgit (CHP Mlv.Turizm Bakanı),  Alev Coşkun (CHP İzmir Mlv.Turizm Bakanı),Metin Tüzün (İstanbul Mv.CHP Grup Başkan Vekili),Kemal Anadol (İzmir Mv.CHP Grup Başkan Vekili),Onur Öymen (CHP Genel Bşk.Yrd.),Algan Hacaloğlu (CHP Genel Sek.Yrd.) Necla Arat (CHP İstanbul Mv.),Nur Serter (CHP İstanbul Mv.)Dr.Canan Arıtman (CHP İzmir Mv.),Sami Kumbasar (CHP Rize Mv.),Dogan Öztunç (CHP İstanbul Mv),Vahit Çalın (CHP İstanbul Mv.),Ali  Haydar Erdoğan (CHP İstanbul Mv.),Engin Ünsal (CHP İstanbul Mv.),Şahin Mengü (CHP Manisa Mv.)Neccar Türkcan (CHP İzmir Mv.),Zeki Eroğlu (CHP İstanbul Mv.),Mehmet Boztaş (CHP Aydın Mv.),Ufuk Özkan (CHP Manisa Mv.)., Yıldıray Sapan (Antalya Mv)