15 Temmuz 2015 Çarşamba

TEŞEKKÜR EDERİM AMA YETERSİZ.

13 Temmuz günü CHP İstanbul İl başkanı Murat Karayalçın ile İlgezdiler, Kartal Adliyesine giderek kendileri hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar.
Bunun üzerine görüştüğüm bir CHP yetkilisi, bu işlemi benim “Genel Başkan Ne Yapmalıdır” başlıklı yazım üzerine Kılıçdaroğlu’na benim yazımdan da söz ederek başlattıklarını söyledi.
Duyarlılıkları nedeniyle kendilerine teşekkür ederim.
Teşekkür ederim ama yapılan işlem yetersiz.
Öncelikle CHP Yönetiminin, bu Belediye Başkanı ve Milletvekili olan eşinin, haklarındaki soruşturmalar bitinceye kadar üyeliklerini  askıya alması gerekirdi.
Geçmişte CHP’de bunun iki örneği var. Gaziantep önceki Belediye Başkanlarından Celal Doğan ve Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın üyelikleri askıya alınmıştı.
Onun için Milletvekili ve Belediye Başkanı hakkında öncelikle bu yöntemin uygulanması gerekir.
Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Bu nedenle İlgezdi hangi yıl ne kadar vergi verdiğini açıklamak zorundadır.
Normal sıradan bir vatandaştan bu istenmeye bilinir, ama hakkında şaibe oluşmuş bir siyasetçinin bunu açıklaması temiz siyaset için şarttır.
Bayan İlgezdi, kartal Adliyesi çıkışında, 21 yaşından beri 657 sayılı yasaya tabii devlet memuru olduğunu, ama bu arada mesai saatleri dışında da mesleğini icra ettiğini söylemiştir.
Bu mesai dışı çalışmalarından elde ettiği paraları vergilendirmiş olması gerekmiyor mu?
Vergilendirdiyse hangi vergi dairesine ve kaç lira vergi vermiştir.
Basında yer alan haberlerde, bazı dairelerin Bayan İlgezdi’ye “HİBE” yoluyla devir edildiği yer almıştır.
Bunlar doğrumudur, yalan mıdır?
Bunun için İlgezdilerin kendileri ile ilgili  Savcılığa suç duyurusunda bulunmanın yanında, yazılanlar eğer gerçek dışı ise, gecikmeksizin bu yayın kuruluşları hakkında tazminat davaları açmaları gerekir.
Eğer haklarında yazılanlar gerçek dışı ise, yani kendilerinin söylemi ile “tertemiz” iseler yapılması gereken budur.
Geçtiğimiz günlerde facebook sayfamda Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızının aldığı daire ile ilgili olarak aynen şunu yazdım. “Kılıçdaroğlu’nun kızının aldığı ev konusunda bağrışın çağrışın önünü kesmek çok kolay. 1-Niye İlgezdilerin rezidansından ev aldınız, 2-Hangi banka hesabından hangi hesaba kaç lira transfer ettiniz,3-Paranın kaynağı kalem kalem açıklanır olur biter” dedim.
Bir kısım yardakçı troller çirkin saldırılarda bulundular.
Benim yazdıklarıma benzer şeyleri Sözcü Gazetesi’nin deneyimli yazarı Necati Doğru, Hürriyet Gazetesinden Ahmet Hakan ve dünde Milliyet’te Melih Aşık da yazdılar.
Bir gazetede de, Kılıçdaroğlu’nun yine aynı kızının Bilgi Üniversitesinde “Burslu” okuduğu yazıldı.
Doğrumu değil mi bilinmez.
Biz yıllarca Tayyip Bey’in kızının iş adamı amcaları tarafından burslu okutulduğunu eleştiri konusu yaptığımıza göre, Kemal bey’in bu konuya da bir açıklık getirmesi gerekir.
Örneğin öğrenci sınavı burslu kazanmıştır. Buna sadece bravo denir, yok öyle değilse bunun nedeninin açıklanması gerekir.
Meclis araştırmasından önce, yukarıda belirttiğimiz basit açıklamalar yapılırsa, hem parti ve hem de Kılıçdaroğlu kendisi rahatlar.
Nasıl davranılmasına dair örnekler var.
İşte sadece iki tanesi.
İsmet Paşa, Cumhurbaşkanı iken Sümerbank’ın bir fabrikasından aldığı kumaş yıllarca sonra DP’liler tarafından eleştiri konusu yapılınca, arşivinden çıkarttığı kumaşın bedelinin ödendiğini gösterir faturasını Meclis’e sunmuştu.
10. Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer, Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunduğu sırada, Sadet Partisi Konya Milletvekili  Lütfi Yalman’ın, Sayın Sezer’in şimdi oturduğu evi ile ilgili  soru önergesi üstüne, banka hesaplarına kadar dökerek, kendisinin ve öğretmen olan eşinin gelirlerini son meteliğine kadar belirtip, kaç yıl kendi evinde ve lojmanda kira vermeden ve vergisi son meteliğine kadar ödenmiş kira gelirlerini tek tek anlatılarak, üç çocuğunun sadece bir tanesinin orta öğretim dönemi dışında devlet okullarında ve devlet üniversitelerinde okuduğunu belirten bir basın açıklaması yapmıştı.
İşte devlet adamları böyle davranır.
NOT: Bütün Müslümanların  ramazan bayramını en içten duygularla kutlarım.